Williams Q&A

Om du fick byta namn, vad skulle du välja?

Pablo. Möjligtvis Milo.

Vem blir nästa språkrör för Miljöpartiet?

Min tes är att det kommer att bli någon minister från regeringen 2014 – 2018, det tror jag vore negativt på grund av att den är hårt belastad från en tuff mandatperiod. En sådan minister kommer behöva ägna mer tid åt att förklara kompromisser än vår egen politik.

Jag tror att nästa språkrör behöver vara ett komplement till det andra språkröret. Isabella Lövin är väldigt duktig på klimatfrågor, kanske ska det andra språkröret ha stor kunskap i exempelvis feminism eller jämställdhet.

Jag tror vi behöver titta mer på vad för egenskaper vi behöver som rörelse istället för personer. Visioner och strategiskt internarbete behövs av ett språkrör för att vi ska kunna klättra i opinionsmätningarna igen.

Skulle du hellre vara snygg eller intelligent?

Macron är både och så tänker att detta är en retorisk fråga.

Hur var din uppväxt?

Jag har haft en uppväxt i Stockholms skärgård, ständigt omgärdad av natur och vänner. Det var en trygg uppväxt där jag blev sedd. På rasterna i skolan fanns det tre alternativ, antingen kunde en bygga kojor i skogen, spela fotboll eller spela olika datorspel på skolans datorer. Vi var ungefär 20 personer totalt från årskurs 1 – 6 där jag växte upp, vilket gjorde att relationerna mellan oss elever var väldigt intensiva.

Mina föräldrar har alltid varit öppna och tillåtande, det gjorde att jag fick prova på alla möjliga infall jag fick som barn. Jag sjöng i en rock-kör, spelade fotboll, tennis, bandy, dansade “street-dance”, spelade piano, tränade karate med mycket mer. Ända sedan jag var runt 10 har jag gillat när saker händer runt omkring mig och mina föräldrar har varit väldigt förstående med det. Trots att det blivit en och annan skjutsning hem ganska sena nätter.

När jag började gymnasiet flyttade jag hemifrån till min farbror där jag fick ta hand om mig själv betydligt mer än vad jag behövde som tonåring. Det gjorde att jag fick ta ganska stort ansvar och växa upp ganska tidigt. Det tror jag var bra för mig, jag blev en självständig, ambitiös och en uppskattande person.

Min familj och jag har alltid varit väldigt nära. Vi har varit på många resor tillsammans, varit öppna med känslor för varandra, jag och min mamma pratar nästan i telefon varje dag även i vuxen ålder. Min lillebror Oscar är också min bästa vän, vi pratar om allt, umgås och äter middag tillsammans så ofta vi kan.

Så kortfattat har jag haft en uppväxt som präglats av närhet och där jag fått stor frihet att kunna utvecklas som person. Jag är väldigt glad över min uppväxt och att jag är just från Norrtälje ligger långt inbäddat i min identitet.

Vem gillar du mest i Grön Ungdom/Miljöpartiet?

Som politiker ska man nog hålla sig ifrån att favorisera andra partimedlemmar för att alla delar i princip samma mål, därför är det ostrategiskt att inte se alla som kollegor. Det öppnar för fraktioner i samarbetet internt också.

Jag kan dock nämna några personer som jag förutspår kommer fortsätta utvecklas i partiet och axla nyckelroller i framtiden. För skvallrets skull. Rebecka Forsberg, Manuel Cortez Azero, Elon Wissing, Lovisa Berglund, Anton Fendert, Andrea Byding, Niklas Wesslander, Aida Badeli, Wanja Kaufman, Alexander Franzén, Nick Doggen, Alma Tallborn, Hedda Berkesand.

Kul, min egen framtida makthavarlista! Jag nämner dessa för att det är min subjektiva bedömning att dom sticker ut och kommer ut på bra sätt. Jag själv ska ju såklart också in på den här listan.

Vad är du rädd för?

Är lite osäker till min natur, tror det är en överlevnadsinstinkt, så jag tänker ganska mycket i meta över vad andra tänker om mig.

Jag är ärligt talat rädd för världens tillstånd, det känns som att vi backar 12 år i utvecklingen de senaste året typ. Något som bland annat Freedom House rapporterat om här: https://freedomhouse.org/report/freedom-world/freedom-world-2018

Jag är typ rädd för att misslyckas med saker. Att inte räcka till. Jag tror det är ett symptom ganska många känner i vårt samhälle, jobbar ofta med tanken att det är okej att misslyckas.

Annars är jag inte rädd för så mycket faktiskt. Jag tror att jag klarar av det mesta och känner mig trygg med det.

Vem är din största förebild?

Skulle säga att det finns två svar på denna fråga, dels kulturella förebilder och politiska.

Kulturell förebild: Mark Ruffalo, Silvana Imam typ. Gillar kändisar som vågar säga vad dom tycker liksom och stå för något.

Politisk förebild: Gillar John F. Kennedy på grund av hans tydlighet.

Jag engagerar mig dock inte för att titta tillbaka på en nostalgisk tid, jag engagerar mig för att göra allt jag kan för att förändra den här världen. Det gör att jag mäter mig själv med mig själv hela tiden och ser vad jag kan göra annorlunda.  

Vilka är dina hjärtefrågor?

Jämställdhet, klimat och migration. Jag tycker att det mellanmänskliga är det viktigaste vi har, det håller oss samman. Vi behöver ett jämlikt samhälle där vi behandlar varandra med den respekt varje människa förtjänar. När vi bygger ett sådant samhälle, först då, kan vi uppnå ordning och framsteg. Därför är ett humant mottagande, anti-rasism, jämställdhet mellan könen och icke-binära viktigt för oss som samhälle och därför är det mina hjärtefrågor.

Vad tycker du om vänsterpartiet?

Beundrar ofta Vänsterpartister för att dom tror på det dom står för. I en tid där många partier flyger med opinionen står Vänsterpartiet kvar i sina värderingar och sin politik. Jag tror att det är en framgångsfaktor för dom. Folk vet var Vänsterpartiet står och vad de driver, det inger trygghet och förtroende. Sen håller jag inte med Vänsterpartiet i särskilt många frågor, men dom gör definitivt något rätt. Jag tror också att dom är en viktig tillgång i värderingsfrågor som migration och jämställdhet för Miljöpartiet.

Vad för musik lyssnar du på?

Lyssnar på HipHop ganska mycket. Mina favoritartister är: Stor, A$AP Rocky, Childish Gambino, Silvana Imam, Tyler the creator, M.I.A, Jay Rock, Rihanna, Nicki Minaj (oftast jättegamla låtar), J.Cole och en del Nas.

Det går att lyssna på min playlist här!

Är du kär?

Nej.

Vilken kändis önskar du att du var?

Tror jag skulle vara Sam Smith eller Ellen DeGeneres. Sam Smith har ju en så himla fin sångröst och Ellen DeGeneres har ju ett eget program, något av dom två skulle en ju vilja ha. Gärna dom 2 i kombo, att vara Ellen med Sam’s röst.

Om du fick en önskning, vad skulle det vara?

Lätt fred på jorden. För övrigt min julklappsönskning 2019, så om ni läser detta Bashar Al-Assad m.fl. så vore jag tacksam! Tack på förhand

Kommer du återkomma med en del 2? 

Ja, imorgon förmodligen. Det här var rätt kul, underskattat att fråga ut sig själv!

3 reaktioner till “Williams Q&A

    1. Haha, tänkte ha med den i min Q&A del 2! Men svarar gärna, jag hade nog varit en otroligt missnöjd Centerpartist. Alternativt en hänsynslöst pragmatisk vänsterpartist. 🙂

      Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.