Språkrörsvalet i Grön Ungdom 2019

Som de flesta vet så blev jag inte vald till språkrör för Grön Ungdom under vårt RÅM den 9/2. 
Jag känner mig besviken på mig själv över att jag inte blev vald, som att jag misslyckats med något jag verkligen ville. Ledsen. Det är svårt att sätta ord på känslorna, ibland är det en likgiltighet. Man får naturligtvis känna så.
Jag känner samtidigt att jag är glad över att jag kandiderade, jag har lärt mig mycket av att kandidera. 
Jag har utvecklats genom att ta ett stort steg i mitt engagemang, fått driva opinion, lagt ner tid, pratat med medlemmar, försökt utveckla politik, läst in mig på professionens och civilsamhällets analyser av problem och tänkt nytt. 
Jag har fått mycket energi av medlemsorganisationen, som peppat, stöttat, utbytt idéer, gett hopp och kärlek tillbaka. Det har betytt oerhört mycket för mig. Tack till alla som pläderat för mig, som röstat för min motion om psykisk ohälsa och alla som har tagit sig tiden att diskutera Grön Ungdoms framtid. Tack, tack, tack! 
Jag vill också tacka mina motkandidater, David, Julius och Tor. Tillsammans har vi stött och blött idéer på ett konstruktivt sätt, vi har pratat om vad vi vill istället för att prata om varandra. Vi har haft en schysst diskussion där vi hela tiden respekterat varandra. Där vi tagit hand om varandra, frågat hur de andra mår, umgåtts efter utfrågningarna, gratulerat varandra när någon gjort något bra. När David vann var något av det första han gjorde att krama mig och berätta hur värdefull han tycker att min kandidatur varit. Jag är oerhört rörd över det.
Sedan har jag såklart rannsakat mig själv och allt jag gjort i Grön Ungdom och Miljöpartiet. Jag har landat i att jag är nöjd över att mina inspel i språkrörsvalet, och mina tidigare förtroendeuppdrag, har påverkat. Jag är glad över att vi pratade om den sociala hållbarheten samtidigt som vi pratade om klimat/miljö. För dom två hör verkligen ihop.
Jag har också funderat över mitt engagemang i Grön Ungdom och Miljöpartiet. Jag kommer att fortsätta engagera mig, var och hur är inte glasklart ännu. Jag kommer också att engagera mig mer ideellt i utomstående organisationer. Så kommer mitt engagemang se ut framöver och ni är alla varmt välkomna att fortsätta följa det!

/W